Tips

*Voordat U Uw hond (vooral bedoeld voor langharige rassen) in bad doet, zorg ervoor dat hij/zij klitvrij is. Gebruik na de shampoo een cremespoeling voor honden (deze is te verkrijgen bij DSZ Avicultura). Dit zorgt ervoor dat eventuele nog aanwezige klitten er makkelijker uit te borstelen zijn.

*Heeft Uw hond last gehad van een oorontsteking. Dan blijft het oor, wanneer het helemaal genezen is, nog erg vettig. Was het oor met een heel klein beetje dreft (of een ander afwasmiddel), dan krijgt U het vettige er heel goed mee uit. Wees natuurlijk wel erg voorzichtig dat er geen sop in de ogen en gehoorgang van de hond komt.

*Breng Uw hond ook goed uitgelaten in de trimsalon. Want met een volle blaas op tafel staan is voor de hond geen pretje.

*Zorg ervoor dat U altijd een tekentang in huis heeft. Dit is namelijk een heel handig hulpmiddel om een teek in zijn geheel te ver wijderen. Deze is te verkrijgen in elke dierenspeciaalzaak.

*Het gebit van de hond is ook heel belangrijk. Soms stinkt een hond uit zijn bek. Dit kan veroorzaakt worden door tandsteen. Om dit te voorkomen, moet U ervoor zorgen dat het gebit schoon blijft. Dit kan bv. door de hond regelmatig speciale kauwspeeltjes te geven of door regelmatig de tanden te poetsen. Dit laatste is het makkelijkste door een peutertandenborstel aan te schaffen en een speciale hondentandpasta.